Kurumsal, kelime olarak çok ciddi birşey olarak gelir kulağımıza ama bu kurumsal, Kıvamında.
Kıvamında hikayesi içersinde lezzeti barındırıyor. İsim bulma süreci ve devamında tasarımların oluşturulması sıradan bir iş değildi. Çünkü çalışmalar başlamadan önce Murat Yondemir’in ürünleri tadılmış, zihnimizde yer etmişti. Bu yüzden, sanat eseri bir tablonun, iyi bir çerçeveyi haketmesi gibi, Kıvamında’nın yüzünün özel olması gerekiyordu.
“Umarım marka ismi kullanılmıyordur… ve şanslıydık, kıvamında ismini ilk biz kullanacaktık.
Sonunda çalışmalar başladı. İsim için sözlükler karıştırıldı afilli gastronomik kelimeler bulundu. Bulundu da, samimiyet kısmında biraz yetersiz kaldılar. Sonrası tasarımcıların sıkça yaşadığı durum… Saatlerce yoğunlaşıp üretirsiniz ama, tam olmamıştır. Ardından işi bir kenara bırakıp dinlenme anında arınılmış boşluk elekten geçirilmiş un gibi olur. Saat 05:28 sularında “ımm nefis”, “çok güzel olmuş”, “leziz”,“mis”… gibi şizofren konuşmalar sonunda “tam kıvamıda olmuş” cümlesi, Kıvamında isminin elekte belirme anıydı. O an tasarımcının dua ettiği andır. “Umarım marka ismi kullanılmıyordur… ve şanslıydık, kıvamında ismini ilk biz kullanacaktık.
İsim bulunmuştu ve geriye Kurumsal Kimliğin Fotoğrafı LogoTaype’a sıra gelmişti. Bundan sonraki aşamada standart bir tasarımcı eline kağıt kalemi alarak işe girişirdi. Öyle yapmadım. İstikamet mutfaktı. Haydi yemek yapalım. Eldeki malzemeler çerçevesinde tiyatral havada en güzel menemenimi (çok yakında müzik marketlerde) yapmak için herşey hazırdı.
Logo nun çevresine daireye yakın bir form çizildiğinde çilek şekli yakalandı. Bunu çok sevdik.
Malzemeler doğrandı, tencereye atıldı, karıştırıldı derken, mutfak işinin en afilli figürlerinden olan baharat (tuz / şeker ve baharat karışımı) serpme hareketi göze çarptı. Çıkış noktasını yakaladım ve elde var 1 diyerek çalışmayı mutfaktan kağıda taşıdım. Sırada bulunan fikri stlize edip başka öğelerle güçlendirmek vardı. Serpme hareketi stlize edildi, parmaklardan dökülen baharat taneleri uzun bir çalışmayla yerleştirildi ve leke denemeleri başladı. Logo nun çevresine daireye yakın bir form çizildiğinde çilek şekli yakalandı. Bunu çok sevdik.
Oran orantı derken nihayet Logo hazırdı. Çalışma Logonun font tasarımıyla devam etti ve çözümlendi. Artık Son Durak Renkti. Aslında çalışmalar sürerken Logo ben bu renk olmak istiyorum diye konuşuyordu. Kırmızı, Krem ve Kahverengi renklerinin tonları seçildi ve birbirlerine en uyumlu tonları belirlendi.
Mutlu son. Herşey Kıvamında.